HAKKIMIZDA
Kişiye özel terapi süreci anlayışını benimseyen Psikoteria ekibi 10 yılı aşkın tecrübesiyle bir araya gelen 3 meslektaşla hayat bulmuştur. Amacımız bireyin ihtiyaçlarına ve durumuna yönelik doğru ekol ve uygulamalarla terapi sürecini yürütmek ve yolun sonunda hedefine ulaşan bireyleri yeni hayatlarına hazırlamak. Terapi yolculuğunuzda size eşlik etmek dileğiyle…
MOXO – Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Testi
Yetişkin ve çocuklar için iki ayrı forma sahip olan MOXO Testi dikkat, zamanlama, dürtüsellik ve hiperaktivite olmak üzere dört farklı ekseni gerçek hayata benzer koşullar altında ölçmektedir. Yetişkinler için 18 çocuklar için 15 dakika süren testin sonunda hızlı, objektif ve hesaplama hatası olmayan sonuçlar elde edilmektedir. Testin çocuk formu için 6-12 yaş aralığı geçerliyken genç ve yetişkin formu için 13-65 yaş arası geçerli olmaktadır.
Sanat Terapisi
Bazen duygularımızı anlamak, onları kabul etmek ve yüzleşmek oldukça zor gelir. Bazen de içimizdeki duyguyu ifade edecek kelimeleri bulmak imkansız olur. Sanat bu noktada bulamadığımız kelimelerin yerine geçer. İşte bu noktada bireyin dışa vurmakta zorlandığı duyguların ifade edilmesinde kullanılan sanat, sanat terapisine dönüşmekte. Renklerin, maskelerin, kuklaların ve hatta çamurun kullanılmasıyla dışa vurulan içsel çatışmaların çözüme kavuşması halidir.
Bilişsel Davranışçı Terapi
Bireyin geçmiş yaşantılarından ve yaşadıklarından öğrendikleriyle oluşan işlevsiz, yanlış ve çarpıtılmış düşüncelerini belirleyen bu ekol duyarsızlaştırmalar, ev ödevleri, rol canlandırmaları gibi farklı uygulamalarla işlevsiz otomatik düşüncelerin yerini işlevsel düşüncelerle değiştirmeyi hedeflemektedir. Daha kısa süreli olan ve terapist, danışan işbirliğiyle ilerleyen ekol şimdi ve buradaya odaklanmaktadır.
EMDR
Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme olarak Türkçe literatürde yerini alan yeni nesil psikoterapi yöntemi EMDR’de, hipnoz uygulanmamakta ve ilaç kullanılmamaktadır. Terapi sürecinde bireyin işlevsiz düşünceler geliştirmesine neden olan ana olay saptanmakta ve göz hareketleriyle ‘’anının’’ yeniden işlenmesi sağlanmaktadır. Yeniden işlemede amaç işlevsiz düşüncelerin yerine daha uyumlu düşünce kalıpları geliştirmektir.